Vmbo basis

Het vmbo is een voorbereidende beroepsopleiding, die vier jaar duurt. De eerste twee jaar krijg je algemene vakken: Nederlands, Engels, wiskunde en biologie. Die heb je nodig voor je basiskennis. Je krijgt ook sport, tekenen, muziek en handvaardigheid. En je krijgt praktijkvakken zoals koken en techniek. Je gaat ontdekken waar je goed in bent, zodat je in klas 2 een goede keuze kunt maken voor de bovenbouw.

Wil je werken in een winkel, op kantoor, bij de politie of de brandweer, in de handel of als zelfstandig ndernemer? Of zie je meer in werken met kinderen, ouderenzorg of sport & recreatie? Dat bepaalt welk profiel je het beste kunt kiezen:

• Dienstverlening & Producten
  • Economie & Ondernemen
  • Zorg & Welzijn

En na je vmbo …
Wist je dat maar liefst een kwart van alle kinderen talentvolle ondernemers zijn? Misschien wil je straks door in uiterlijke verzorging,
horeca, sport, design, handel, mode of reclame. Na het vmbo kun je alle kanten op!

Met het diploma van vmbo-basis kun je naar het mbo, naar niveau 2; na dit niveau is het mogelijk om later door te stromen naar niveau 3 en ook 4. Daar leer je dan verder voor je toekomstige beroep. Als je een vmbo-basisdiploma hebt, kun je ook doorstromen naar vmbo-kader.

Wil je alvast komen kijken? Je bent van harte welkom!
VMBO middag
• woensdag 12 december 2018, 14.30-16.00 uur.
Speciaal voor leerlingen met vmbo-advies.
• woensdag 23 januari 2019, 14.30-15.30 uur
Speciaal voor leerlingen met vmbo-lwoo-advies